Zorgboerderij

Filteren

{{locationDetails}}

{{displayValue}}

{{locationDetails}}

Terug naar filters

Blader door subcategorieën

Over een zorgboerderij

Een zorgboerderij is een agrarisch bedrijf waar zorg en begeleiding wordt geboden aan mensen die extra ondersteuning nodig hebben. De activiteiten op een zorgboerderij zijn gericht op het ondersteunen en begeleiden van mensen die door ziekte, een beperking of psychische problemen moeite hebben om zelfstandig deel te nemen aan de samenleving.

Op een zorgboerderij kunnen cliënten bijvoorbeeld helpen bij het verzorgen van dieren, het onderhouden van de tuin of het uitvoeren van klussen op de boerderij. Dit biedt structuur, afleiding en een gevoel van voldoening. Daarnaast kan het werken in de buitenlucht en de omgang met dieren een positief effect hebben op het welzijn van de cliënten.

Naast dagbesteding bieden sommige zorgboerderijen ook begeleid wonen, respijtzorg of individuele begeleiding. Op een zorgboerderij wordt er gekeken naar de individuele behoeften en mogelijkheden van de cliënt, zodat er maatwerk geleverd kan worden.

Het verblijf op een zorgboerderij kan een goede aanvulling zijn op reguliere zorg en ondersteuning. Het biedt cliënten de mogelijkheid om in een landelijke omgeving te werken aan hun herstel en ontwikkeling. Daarnaast kan het werken op een zorgboerderij ook bijdragen aan het behoud van het platteland en de lokale economie.