Wijn

Filteren

{{locationDetails}}

{{displayValue}}

{{locationDetails}}

Terug naar filters

Blader door subcategorieën

Wijn van de boer

Wijn van de boer is wijn die rechtstreeks van de wijngaard van een boerderij afkomstig is. Het is een populaire keuze voor wijnliefhebbers die op zoek zijn naar kwaliteitswijnen met een unieke smaak en een authentieke beleving.

Boeren produceren vaak wijn als aanvulling op hun landbouwactiviteiten, en in sommige regio’s is de wijnbouw een belangrijk onderdeel van de landbouw. Wijn van de boer wordt meestal geproduceerd in kleine hoeveelheden en heeft een lager sulfietgehalte dan commerciële wijnen.

Wijn van de boer kan verschillende smaken en aroma’s hebben, afhankelijk van het type druif, de wijngaard, het weer en de productiemethode. Door direct bij de boer te kopen, kun je een grotere verscheidenheid aan wijnen ontdekken en mogelijk unieke variëteiten proeven die niet in de winkel verkrijgbaar zijn.

Bovendien bieden veel boerderijen wijnproeverijen en rondleidingen door de wijngaard aan, zodat je meer te weten kunt komen over het productieproces en de geschiedenis van de boerderij. Dit kan een leuke en educatieve ervaring zijn voor zowel beginnende als ervaren wijnliefhebbers.

Wijn van de boer is niet alleen een smakelijke en unieke optie, maar het ondersteunt ook lokale boeren en stimuleert duurzame landbouwpraktijken. Door direct bij de boerderijwinkel te kopen, weet je ook precies waar de wijn vandaan komt en kun je de boerderij steunen die het heeft geproduceerd.