Varkensvlees

Filteren

{{locationDetails}}

{{displayValue}}

{{locationDetails}}

Terug naar filters

Blader door subcategorieën

Varkensvlees van de boer

Varkensvlees van de boer is vlees dat afkomstig is van varkens die op een boerderij worden gehouden. Het verschil tussen varkensvlees van de boer en varkensvlees uit de supermarkt is dat het vlees van de boer in veel gevallen duurzamer en diervriendelijker is geproduceerd.

Varkensvlees van de boer wordt vaak geproduceerd door kleinschalige boerenbedrijven die hun dieren op een duurzame manier houden. Dit betekent dat de varkens meer ruimte hebben om te bewegen en dat ze geen antibiotica krijgen toegediend, tenzij het absoluut noodzakelijk is voor hun gezondheid.

Een ander belangrijk verschil tussen varkensvlees van de boer en varkensvlees uit de supermarkt is de voeding van de dieren. Varkens op een boerderij krijgen vaak een dieet van maïs, granen en andere natuurlijke voedingsstoffen, terwijl varkens in de intensieve veehouderij vaak voer krijgen dat is verrijkt met synthetische toevoegingen om de groei te bevorderen.

Het voordeel van varkensvlees van de boer is dat het vaak van betere kwaliteit is dan varkensvlees uit de supermarkt. Het vlees heeft meer smaak en is vaak malser, omdat de dieren meer bewegingsruimte hebben en een betere voeding krijgen. Bovendien weet je als consument precies waar het vlees vandaan komt en hoe het is geproduceerd, waardoor je een bewuste keuze kunt maken.

Varkensvlees van de boer is vaak verkrijgbaar bij lokale boerderijen, boerderijwinkels en streekmarkten. Door rechtstreeks bij de boer te kopen, steun je de lokale economie en help je mee aan het behoud van kleinschalige boerenbedrijven.