Melktap

Filteren

{{locationDetails}}

{{displayValue}}

{{locationDetails}}

Terug naar filters

Blader door subcategorieën

Verse melk van de boer

Heerlijke verse melk tappen bij de boer. Tegenwoordig kan dat steeds vaker via een melktap! En wat is er nou lekkerder dan een vers glaasje rauwe melk? Helemaal niks! En door de komst van de melktap is het nu een stuk makkelijker om aan rauwe melk te komen. En met de hulp van dit overzicht op Opnaardeboer, is het nog makkelijker! Vind de melktap bij jou in de buurt en geniet van de heerlijke rauwe melk.

Voordelen melktap

Het voordeel van een melktap, is dat je (meestal) geen rekening hoeft te houden met openingstijden. Zo kun je dus altijd je heerlijke glaasje rauwe melk halen! Waarom is dit handig dan? Nou de vraag: “Hoelang is rauwe melk precies houdbaar?” vaak gesteld wordt. Dit kan (meestal) tot wel 3 dagen na aankoop! Maar door de korte houdbaarheid, kun je niet gelijk voor een hele week meenemen. Daarom is een melktap ideaal!

Wat is rauwe melk precies?

Rauwe melk is melk die rechtstreeks van de koe komt en niet is verhit of gepasteuriseerd. Het is dus onbewerkte melk, die nog alle oorspronkelijke bacteriën en enzymen bevat. Rauwe melk heeft een andere smaak en textuur dan gepasteuriseerde melk en kan afhankelijk van verschillende factoren variëren in kleur en smaak.

Biologische rauwe melk

Ook zijn er biologische melktaps. Deze zijn bijzonder moeilijk te vinden. Hier is namelijk het gebruik van kunstmest, chemische bestrijdingsmiddelen, en preventieve geneesmiddelen niet zijn toegestaan. Bekijk daarom ons overzicht van Biologische Melktap’s.

Toch de boerderijwinkel?

Een melktap is wel onbemand. Dit wil zeggen dat hier geen mensen rondlopen en daarom soms als iets minder gezellig wordt ervaren. Daarom kiezen veel mensen er ook voor om de melktap te combineren met een bezoek aan de boerderijwinkel. Als je melk nodig hebt, eerst kijken of de boerderijwinkel open is om gezellig de melk te halen. Is die dicht? Haal dan de heerlijke melk gewoon bij de melktap!