Ijs

Filteren

{{locationDetails}}

{{displayValue}}

{{locationDetails}}

Terug naar filters

Blader door subcategorieën

Ijs van de boer

IJs van de boerderij is een heerlijk, ambachtelijk en lokaal geproduceerd product dat steeds populairder wordt bij consumenten. Steeds meer boerderijen hebben hun eigen ijsmakerij en bieden hun eigen unieke ijsvariaties aan, vaak gemaakt van melk en room van hun eigen koeien. Hier zijn een aantal redenen waarom je eens ijs van de boerderij zou moeten proberen:

 1. Vers en lokaal geproduceerd
  IJs van de boerderij wordt lokaal geproduceerd op een ijsboerderij en is vaak verkrijgbaar op de boerderij zelf of op lokale markten. Dit betekent dat het ijs verser is en minder lang onderweg is geweest dan fabrieksijs uit de supermarkt.

 2. Gemaakt van verse ingrediënten
  Boerderijijs is vaak gemaakt van verse, lokale ingrediënten. Zo wordt het ijs vaak gemaakt van melk en room van de eigen koeien, waardoor het ijs een volle, romige smaak heeft. Daarnaast worden er vaak ook andere verse ingrediënten gebruikt, zoals vers fruit, noten of chocolade.

 3. Unieke smaken en variaties
  Boerderijijs wordt vaak geproduceerd in kleine batches, waardoor boeren de mogelijkheid hebben om unieke smaken en variaties te creëren. Denk bijvoorbeeld aan ijs met smaken als drop, kaneel of honing, die je niet snel zult vinden in de supermarkt.

 4. Ondersteuning van lokale boeren
  Door ijs te kopen bij de boerderij steun je lokale boeren. Door de toenemende concurrentie van grote supermarktketens hebben veel boerderijen moeite om het hoofd boven water te houden. Door hun ijs te kopen help je de boeren om hun bedrijf te onderhouden en te laten groeien.

 5. Leuk dagje weg
  Een bezoek aan een boerderij waar ijs wordt geproduceerd kan een leuk dagje uit zijn voor het hele gezin. Vaak zijn er rondleidingen op de boerderij, kun je zien hoe het ijs wordt gemaakt en kun je natuurlijk ook het ijs proeven. Daarnaast hebben sommige boerderijen ook andere activiteiten, zoals een speeltuin voor kinderen of een boerenwinkel waar je andere lokale producten kunt kopen.

Kortom, ijs van de boerderij is niet alleen lekker, maar ook een duurzame en verantwoorde keuze. Door lokaal geproduceerd ijs te kopen steun je lokale boeren en draag je bij aan een duurzamere voedselketen. Daarnaast is het ook gewoon een leuk uitje voor het hele gezin.