Ijs boerderij

Filteren

{{locationDetails}}

{{displayValue}}

{{locationDetails}}

Terug naar filters

Blader door subcategorieën

Boerenijs bij een ijs boerderij

Een ijsboerderij is een boerderij waar ambachtelijk ijs wordt gemaakt van melk van eigen koeien. Het is een relatief nieuw fenomeen in Nederland, maar het wordt steeds populairder. De ijsboerderijen zijn voornamelijk te vinden in het oosten en zuiden van Nederland, waar veel melkveebedrijven gevestigd zijn.

Bij een ijsboerderij draait alles om ambachtelijk en eerlijk ijs. De boerderij maakt het ijs zelf, van melk van de eigen koeien. Het ijs wordt op traditionele wijze bereid, met alleen natuurlijke ingrediënten en zonder kleurstoffen, conserveringsmiddelen of smaakversterkers. Hierdoor heeft het ijs een volle, romige smaak en een stevige structuur.

Naast het maken van ijs bieden veel ijsboerderijen ook de mogelijkheid om een kijkje te nemen op de boerderij. Zo kun je zien hoe de koeien worden gemolken en hoe het ijs wordt gemaakt. Vaak is er ook een terras waar je kunt genieten van het ijs, met uitzicht op de koeien in de wei.

Ijsboerderijen zijn een populaire bestemming voor een dagje uit met het gezin, vooral in de zomermaanden. Kinderen vinden het vaak leuk om de koeien te zien en te leren over het maken van ijs. Het ijs is ook populair onder fijnproevers, omdat het gemaakt is van verse en eerlijke ingrediënten.

Het concept van de ijsboerderij is een mooi voorbeeld van hoe boeren steeds meer inzetten op directe verkoop van hun producten aan consumenten. Door het maken van ambachtelijk ijs en het aanbieden van rondleidingen op de boerderij creëren de boeren niet alleen extra inkomsten, maar kunnen ze ook hun verhaal vertellen en consumenten bewuster maken van waar hun voedsel vandaan komt.