Groente & Fruit

Filteren

{{locationDetails}}

{{displayValue}}

{{locationDetails}}

Terug naar filters

Blader door subcategorieën

Boerenijs opeten

Groente en fruit van de boerderij zijn steeds populairder aan het worden, en het is niet moeilijk om te begrijpen waarom. Door rechtstreeks bij een boer te kopen, kan je genieten van verse producten die lokaal geteeld zijn en meestal biologisch zijn. Dit betekent dat het fruit en de groenten niet alleen lekkerder smaken, maar ook veel gezonder zijn.

Er zijn verschillende redenen waarom je zou moeten overwegen om groente en fruit van de boer te kopen. Hieronder hebben we de belangrijkste voordelen op een rijtje gezet:

  1. Versheid en smaak

Een van de grootste voordelen van groente en fruit van de boer is dat ze ongelooflijk vers zijn. In tegenstelling tot supermarktproducten, worden deze producten niet wekenlang opgeslagen voordat ze worden verkocht. In plaats daarvan worden ze geplukt op het moment dat ze rijp zijn en direct aan jou verkocht. Hierdoor behouden ze hun smaak, textuur en voedingswaarde veel beter dan hun supermarkt tegenhangers.

  1. Lokaal geteeld

Door bij een lokale boer te kopen, draag je bij aan de lokale economie. Je weet waar het voedsel vandaan komt en steunt de boerderijen in je omgeving. Bovendien is het transport van deze producten veel korter dan van groente en fruit dat afkomstig is van ver weg. Dit betekent dat er minder energie nodig is om het eten naar de winkel te brengen, wat bijdraagt aan het verminderen van de CO2-uitstoot.

  1. Biologisch geteeld

Veel boerderijen die groente en fruit verkopen, werken op biologische wijze. Dit betekent dat er geen pesticiden of andere chemicaliën worden gebruikt die schadelijk kunnen zijn voor het milieu en onze gezondheid. Biologische landbouwpraktijken zijn duurzamer en beter voor de bodem, wat op zijn beurt resulteert in gezondere producten.

  1. Seizoensgebonden aanbod

Wanneer je groente en fruit rechtstreeks bij de boer koopt, ben je beperkt tot wat er op dat moment in het seizoen is. Dit kan soms betekenen dat je niet precies krijgt wat je zoekt, maar het is ook een kans om nieuwe groenten en fruitsoorten uit te proberen. Het is ook beter voor het milieu omdat er minder energie nodig is om producten te telen die niet in het seizoen zijn.

  1. Mogelijkheid tot u-pick

Sommige boerderijen bieden de mogelijkheid om zelf je eigen groente en fruit te plukken, ook wel bekend als u-pick. Dit kan een leuke activiteit zijn voor het hele gezin en geeft je de kans om te zien waar je eten vandaan komt. U-pick kan ook goedkoper zijn dan het kopen van reeds geplukte producten, omdat de boer minder kosten hoeft te maken voor het oogsten en verpakken.