Flevoland

Filteren

{{locationDetails}}

{{displayValue}}

{{locationDetails}}

Terug naar filters

Blader door subcategorieën

Boeren in Flevoland

Er zijn verschillende redenen om een bezoek te brengen aan boeren in Flevoland:

 1. Nieuwe polderlandschap:
  Flevoland is een van de jongste provincies van Nederland, en staat bekend om zijn moderne en innovatieve agrarische sector. Het gebied was oorspronkelijk een grote binnenzee, maar na de drooglegging in de jaren ’50 en ’60 van de vorige eeuw is er een nieuw polderlandschap ontstaan, waar boeren gebruik maken van de nieuwste technologieën en landbouwmethoden.

 2. Groot aanbod:
  In Flevoland vind je een groot aanbod van verschillende soorten boerderijen. Denk aan akkerbouwbedrijven, melkveehouderijen, paardenfokkerijen, geitenboerderijen en meer. Hierdoor is er voor ieder wat wils en kun je verschillende boerderijen bezoeken om zo een compleet beeld te krijgen van de agrarische sector.

  3. Lekker eten:
  Flevoland staat bekend om zijn verse en lokale producten. Op veel boerderijen kun je terecht voor heerlijke producten zoals kaas, groenten, fruit, vlees en eieren. Daarnaast zijn er ook diverse boerderijwinkels waar je deze producten kunt kopen.

  4. Activiteiten:
  Boeren in Flevoland bieden ook diverse activiteiten aan, zoals rondleidingen, workshops, boerengolf en nog veel meer. Dit maakt het bezoek aan de boer extra leuk en leerzaam.

  5. Educatief:
  Veel boerderijen in Flevoland hebben educatie hoog in het vaandel staan. Ze bieden dan ook vaak educatieve programma’s aan voor kinderen en volwassenen. Zo leer je niet alleen meer over de agrarische sector, maar ook over de natuur en het milieu.

Al met al zijn er genoeg redenen om een bezoek te brengen aan boeren in Flevoland. Of je nu op zoek bent naar een leuk dagje uit, meer wilt leren over de agrarische sector of gewoon lekker wilt eten: Flevoland heeft voor ieder wat wils.