Dagje weg

Filteren

{{locationDetails}}

{{displayValue}}

{{locationDetails}}

Terug naar filters

Blader door subcategorieën

Dagje weg bij de boer

Een dagje weg bij de boer is een unieke ervaring voor jong en oud. Het is een geweldige manier om dichter bij de natuur te komen, meer te leren over het boerenleven en te genieten van alles wat de boerderij te bieden heeft. Of je nu geïnteresseerd bent in het proeven van verse producten, het zien van dieren of het leren van nieuwe dingen, er is voor ieder wat wils.

Hier zijn een paar ideeën voor een dagje weg bij de boer:

 1. Bezoek de dieren
  Een van de hoogtepunten van een bezoek aan de boerderij is het zien van de dieren. Van schapen en koeien tot varkens en kippen, er is altijd wel iets te zien op de boerderij. Sommige boerderijen bieden speciale rondleidingen aan waarbij je meer leert over de verschillende dieren en hun rol op de boerderij. Het kan ook leuk zijn om te zien hoe de dieren worden verzorgd en gevoed. Bekijk op de pagina: activiteiten met dieren de boerderijen waar dit mogelijk is of ga langs bij een Alpaca boerderij.
 2. Proef de producten
  Een ander hoogtepunt van een bezoek aan de boerderij is het proeven van de verse producten. Van versgebakken brood tot zelfgemaakte kaas en jam, er is altijd wel iets lekkers te vinden op de boerderij. Sommige boerderijen bieden proeverijen en rondleidingen aan waarbij je meer leert over de verschillende producten en hoe ze worden gemaakt. Wil je wat producten proeven? Bezoek dan een boerderijwinkel, een melktapeen ijsboerderij,  een restaurant of een terras.

  3. Maak een wandeling
  Een wandeling door het platteland is een geweldige manier om te genieten van de rust en schoonheid van het landschap. Veel boerderijen hebben wandelpaden die langs de velden en weiden lopen en soms zelfs door bossen. Het kan ook leuk zijn om een picknickmand mee te nemen en ergens onderweg te stoppen voor een lunch of snack.

  4. Leer iets nieuws
  Een dagje op de boerderij is ook een geweldige manier om iets nieuws te leren. Veel boerderijen bieden workshops, rondleidingen en cursussen aan over alles, van het maken van kaas en brood tot het houden van bijen en het verzorgen van de tuin. Dit is een geweldige kans om nieuwe vaardigheden te leren en meer te weten te komen over het boerenleven.

  5. Bezoek een boerenmarkt
  Veel boerderijen hebben ook een boerenmarkt waar je verse producten en handgemaakte goederen kunt kopen. Dit is een geweldige manier om de lokale boeren te ondersteunen en tegelijkertijd te genieten van de beste producten van het seizoen. Sommige boerenmarkten hebben ook muziek, ambachtelijke kraampjes en andere activiteiten.

  6. Doe mee aan een boerderij-activiteit
  Veel boerderijen bieden ook speciale activiteiten aan, zoals melken van de koeien, tractorritten en zelfs ponyrijden voor kinderen. Dit is een geweldige kans om te zien hoe de boerderij werkt en om zelf mee te doen aan de activiteiten. Bekijk hier de leukste activiteiten zoals: boerengolf, maisdoolhof, pluktuin, speelboerderij, zorgboerderij of kom langs op een kinderboerderij