Beschrijving

“Het is pas écht lente als we onze verse witte asperges van de volle grond kunnen oogsten”, zeggen Henk en Hannie van Empel. Dit echtpaar teelt sinds 1992 verschillende rassen asperges in het Brabantse Haaren (gelegen bij Oisterwijk, in de driehoek Tilburg, Den Bosch en Eindhoven). Zo kunnen ze hun grote klantenkring het gehele voorjaar verse asperges aanbieden.

Aspergewinkel open van eind maart tot eind juni
De asperges worden geoogst en verkocht in hun eigen sfeervolle, uitgebreide aspergewinkel vanaf april tot eind juni. Naast asperges vind je hier alle ingrediënten om van een aspergemaaltijd thuis een echte restaurantbeleving te maken. Denk aan malse Brabantse ham, verse zalm, heerlijke aspergewijn, kakelverse eieren en sappige aardbeien.

Wel zin in asperges, maar geen zin of tijd om te koken? Verwen jezelf dan met hun kant-en-klare aspergegerechten. Start met een door Hannie zelfgemaakte aspergesoep (helder en gebonden), of eigen gemaakte aspergesalade. Geniet daarna van al geschilde asperges. Met daarbij krieltjes, malse ham of verse zalm en overgoten met hun verrukkelijke Tijn-saus. Om je 3-gangen aspergemenu thuis af te sluiten hebben ze romig boerderij-ijs. Pure verwennerij!

Met asperges een mooi cadeau maken? Hannie zoekt ieder jaar nieuwe, passende cadeauartikelen: denk aan aspergeschalen, aspergechutney en mooie manden. Zo geef je nog eens een bijzonder en bijzonder smakelijk cadeau!

Op zoek naar een aspergerecept?
Hannie deelt graag aspergerecepten met je. Of neem graag de mooie receptkaarten mee. Van lunch- tot dinerrecepten en van aspergesalades tot pastagerechten met zalm of zelfs asperges van de barbecue.

De asperge wordt de koningin onder de groentes genoemd. En de asperges Van Empel verdienen deze eretitel zeker. Ze hebben een verfijnde smaak, zijn gezond en vooral heerlijk! Daar ligt veel kennis en ervaring, geduld, liefde voor de natuur én betrokkenheid bij mensen aan ten grondslag. De aspergevelden liggen aan de rand van de Loonse- en Drunense duinen. Perfecte zandgrond waar asperges blij van worden. Henk en Hannie zeggen: “Ons bedrijf is groot genoeg om het hele seizoen asperges te kunnen oogsten. En klein genoeg om de natuur te koesteren en ons team en onze klanten persoonlijk te blijven kennen.”

Een bezoek in het aspergeseizoen meer dan waard!

Locatie
Eigenschappen
  • Nog geen reacties.
  • Voeg een beoordeling toe