Beschrijving

Hemelse kazen uit Haaften

Boer Aico en boerin Kirsten, ook wel bekend als Highschool Sweethearts, begonnen hun leven samen op de middelbare school. Waar boer Aico zijn passie vond in het boerenbedrijf waar hij is opgegroeid, vond Kirsten haar hart in het maken van kaas. Samen besloten ze de heerlijkste kazen te maken van de melk van hun beste koeien.

Inmiddels produceren ze alweer een aantal jaren hun eigengemaakte, harde kazen die regelmatig in de prijzen vallen. Hun zuivel, ook zelf gemaakt, is heerlijk en bekend in de wijde omgeving van Haaften. De melk die ze gebruiken komt van hun 60 melkkoeien die, zodra het weer het toelaat, buiten mogen grazen. Ze worden gemolken met behulp van een melkrobot. Zo kunnen de koeien zelf bepalen wanneer ze willen eten en gemolken willen worden. Heerlijk toch!

Naast hun zoontjes Riley en Bradley, zijn er nog meer bewoners op deze melkveeboerderij en kaasmakerij. Zo hebben ze Ko de mini ezel, Luna, Macky, Rakker en Patser de Shetland pony's, Frozen de A-pony, Rocky B het pony veulen, Ollie en Stoer de Haflingers, de geitjes Kwik, Kwek en Kwak, Ridge de boerderijhond, Malibu de kat, de mini varkens Tijgertje en Knorretje, de kalfjes, de kippen en nog veel meer dieren. Aico en Kirsten zijn naast harde werkers ook echte dierenliefhebbers en hun liefde voor dieren is zeker terug te zien op de boerderij.

Kies je voor een vakantie op De Buitenhoeve, dan leer je veel. Boer Aico laat je graag zien hoe kaas gemaakt wordt en boerin Kirsten leert je yoghurt maken. Er is ook meer dan genoeg tijd en ruimte om te spelen en te knuffelen met alle dieren. Maak bijvoorbeeld een wandeling met één van hun lieve pony's over het Klompenpad tegenover de boerderij. Of geef Ko de ezel een goede borstelbeurt, hij kan niet wachten!

Locatie
  • Nog geen reacties.
  • Voeg een beoordeling toe