Beschrijving

Bij FarmCamps De Oostermaat is het lastig om maat te houden, want alles hier is leuk! Op de Pieperweg 3 in Genemuiden vind je een modern melkveebedrijf van Rindert en Gerdien, waar ze 110 koeien en ongeveer 50 stuks jongvee houden. Het bedrijf ligt verborgen achter een dijk in Midden-Nederland, vlakbij prachtige Hanzesteden en het natuurlijke gebied Het Zwarte Meer. De boerderij is bijna volledig energie neutraal dankzij de zonnepanelen, en het voer voor de koeien (ruwvoer, maïs en gras) wordt allemaal verbouwd op de boerderij.

Sinds 2018 woont het gezin hier, inclusief hun 2 kinderen Koen en Tim. Het boerenleven is voor Rindert en Gerdien niet nieuw. Rindert groeide op als boerenzoon en samen gingen zij op zoek naar een geschikte plek voor hun bedrijf en streken neer in Genemuiden. Op de boerderij hebben ze een mooie verdeling gevonden: hij verzorgt de koeien en zij de kalfjes.

De koeien van Rindert en Gerdien zijn vaak prijswinnaars bij de koeienkeuring op de Fokveedagen in Putten en Oldenbroek. Om te melken gebruiken ze een melkrobot, waardoor de koeien zelf kunnen aangeven wanneer ze gemolken willen worden. De melk wordt vervolgens verkocht om Leerdammer kaas van te maken.

Er is altijd iets te doen op de boerderij. Van rondcrossen op de skelters over het erf tot hutten bouwen in de Hooischuur, van rondspringen op de trampolines tot kliederen in de modderkeuken of knuffelen met de andere dieren. Naast de 160 koeien en kalfjes zijn er nog tal van andere dieren te vinden op de boerderij. Zo zijn er schapen en lammetjes die helpen het gras kort te houden, geitjes, konijnen, kippen, boerderijhonden Max, Suzy en Roxy en 2 lieve poezen die wel houden van een fijne knuffel!

Ben je op zoek naar een kennismaking met het moderne boerenleven, wil je genieten van de natuur, spelen en rust, dan ben je bij De Oostermaat aan het goede adres!

Locatie
  • Nog geen reacties.
  • Voeg een beoordeling toe