Beschrijving

Op FarmCamps De Kalverliefde in het Limburgse Stramproy, vlakbij de Belgische grens, draait alles om liefde voor kalveren. Boer Johan en boerin Anna, samen met hun tieners Sem en Jasmijn en hun trouwe viervoeter Max, runnen hier een boerderij die begon als akker- en tuinbouwbedrijf en later werd uitgebreid met rosékalveren en andere dieren. Johan, zoon van een melkveehouder, wilde eigenlijk de Pabo volgen, maar het boerenleven bleef roepen. Ook Anna, een dierenliefhebber, zag wel wat in het boerenbestaan.

Op de boerderij verbouwt Johan maïs voor veevoer en de groenten die je in jouw voorraadkast hebt staan, zoals wortelen, erwten, bonen en schorseneren, kunnen zomaar afkomstig zijn van hun land. Naast hun liefde voor kalveren hebben ze dus ook een passie voor groenten.

De rosékalveren, die vanaf 10 weken tot 8 maanden op stal staan, worden met veel liefde verzorgd. Boerin Anna neemt je graag mee de stal in om te helpen met het voeren en geven van vitamines. En als je een kalfje wilt knuffelen, dan staan er een paar te trappelen in de knuffelschuur. Naast kalveren zijn er nog veel meer dieren op de boerderij, zoals nandoes, konijnen, ganzen, kippen, poezen, kittens en alpaca's. Vooral alpaca Tommy is dol op knuffelen.

Naast het verzorgen van dieren kun je hier ook heerlijk spelen. Crossen over het erf met skelters, springen op de trampoline, schommelen, taartjes bakken in de modderkeuken, hutten bouwen in het bos of voetballen met je nieuwe vriendjes. Op FarmCamps De Kalverliefde is er genoeg te doen en te beleven. En waar een 'normale' kalverliefde niet lang standhoudt, hopen wij nog lang te genieten van deze prachtige plek in Limburg.

Locatie
  • Nog geen reacties.
  • Voeg een beoordeling toe