Beschrijving

Bij FarmCamps De Bonte Fries is het één en al plezier. Boer Piet en boerin Marije hadden elkaar al jaren gekend, maar hadden nooit oog voor elkaar gehad. De vader van Marije zag echter potentie in Piet als levenspartner voor zijn dochter en bracht de twee bij elkaar. Hoewel ze totaal verschillend zijn, hebben ze veel gemeen, namelijk hun liefde voor mensen, dieren, gezelligheid en vooral plezier maken. Ze wonen nu samen op de boerderij met hun dochter Eva en tien luxe glamping tenten.

De boerderij bevindt zich in Slappeterp, een klein terpdorp in Friesland, op slechts 20 minuten rijden van de kust, Harlingen en Leeuwarden. Met koeien, schapen, fokpaarden, geiten, konijnen, cavia's, poezen, eenden en kippen is het hier een bonte beestenboel. Vroeger draaide de boerderij vooral om de fokpaarden, waar boer Piet veel interessante verhalen over heeft. Nu fokken ze nog steeds Bonte en Friese paarden.

Er is genoeg te doen op de boerderij. Je kunt een kijkje nemen in de melkput, helpen met het voeren van de dieren en het schoonmaken van de hokken. Als je liever iets anders wilt doen, kun je de pony's van boer Piet en boerin Marije borstelen en knuffelen. Of huur een wandelpony en maak een mooie wandeling in de omgeving. Verder kun je een verzorglammetje adopteren en het drie keer per dag een flesje geven.

Als je geen zin hebt in dieren, kun je je vermaken op de skelters, in de modderkeuken, op de trampoline of in de zandbak. Bij slecht weer kunnen kinderen lekker spelen in de stal. En boer en boerin houden ervan om gekke dingen te doen, zoals polsstokspringen, hutten bouwen, over een buikschuifbaan glijden en een skelter- en trekkertocht maken. Het belangrijkste is dat er veel plezier wordt gemaakt op De Bonte Fries, en dat zal zeker gebeuren.

Locatie
  • Nog geen reacties.
  • Voeg een beoordeling toe