Beschrijving

Simpeler leven bij Crista en Gert op Hoeve Waterschap in het Friese Echtenerbrug. Deze biologische boerderij is de thuisbasis van Gert, Crista en hun kinderen. Zij zorgen er met veel liefde voor dat de met uitsterven bedreigde Fries Roodbonte koeien rustig kunnen opgroeien in hun weiland. Wat deze boerderij extra bijzonder maakt, is dat de kalfjes altijd samen met de moeders in de wei lopen. Vanuit je tenthuisje heb je een prachtig uitzicht op dit tafereel. Groet de koeien terwijl je ontbijt of loop tussen hen door naar het water.

Dit kun je doen op de boerderij:
Ben je dol op paarden? Borstel of knuffel de paarden en pony's. Speel met de geiten, duik in de strobalen in de oude koeienstal, zet koffie in de kinderkeuken, bouw een hut, schommel, slinger met het touw en vergeet vooral niet om te fierljeppen! In het voorjaar zie je op de boerderij bloemenstroken voor insecten en een hoog waterpeil voor weidevogels. Beide zijn bedoeld om de biodiversiteit van het gebied te vergroten. Huur een hottub naast je tenthuisje en geniet van het weidse uitzicht terwijl de koeien naar jou kijken. Bestel verse appeltaartjes bij Crista of haal een Friese Us heit bier in het boerderijwinkeltje. Kook op houtvuur, douche bij kaarslicht en slaap in comfortabele bedden. Puur genieten van het Friese landschap.

Friesland Waterland:
Huur een van de elektrische sloepjes aan de steiger bij Hoeve Waterschap en vaar naar de Friese meren. Pak een kano of ga lekker zwemmen, vissen, windsurfen of suppen, het kan hier allemaal! Maak ook een leuke kajakexcursie met de boswachter of ga een dagje zwemmen in het subtropisch zwembad. Bezoek Kameleondorp, speelboerderij Boer Bart of de Orchideeënhoeve. Zin in stadse gezelligheid? Lemmer, Sneek en Hindelopen zijn zeker een bezoek waard. En als je nog tijd over hebt, maak dan een mooie wandeling door de Rottige Meente.

Locatie
  • Nog geen reacties.
  • Voeg een beoordeling toe