Beschrijving

Simpeler leven bij Margrete en Douwe op een boerderij op het Friese eiland Ameland. Deze boerderij is een schapen- en paardenhouderij en ganzenopvang. De tenthuisjes hebben een prachtig uitzicht over de dijk, duinen en op de weide waar de schapen of paarden grazen. Margrete en Douwe delen graag hun leven op Ameland en de boerderij met je!

Wat kun je doen op de boerderij?
Help de boer bij het voeren van de kippen of geniet van de paarden, koeien en pasgeboren lammetjes die dartelen door de wei. Leer meer over de weidevogels en de bijzondere natuur op dit eiland. Kinderen kunnen zich naar hartenlust uitleven op de boerderij. Er zijn meerdere speeltoestellen, een trampoline en een zandbak. Terwijl de kinderen spelen, kun je ontspannen en genieten van de zeelucht, verse groenten uit het boerderijwinkeltje en de barbecue die je kunt aansteken bij je tenthuisje. Na het spelen van de kinderen is het tijd voor een gezellige avond samen bij het tenthuisje. Douche met uitzicht op het weiland en stap daarna in een comfortabel bed.

Als je met de auto naar Ameland komt, zorg dan dat je op tijd de overtocht regelt voordat deze volgeboekt is. Maar zonder auto op ontdekking gaan op het Waddeneiland kan natuurlijk ook! Neem eenvoudig de bus of huur een fiets. Fietsen kunnen worden gehuurd via de boer en als je het minimaal één week van tevoren doorgeeft, zorgt Douwe ervoor dat de fietsen op de steiger in Nes klaarstaan en dat jullie bagage bij de boerderij wordt afgeleverd.

Op deze boerderij worden geen pizza-avonden georganiseerd, dus dit is de uitgelezen kans om expert te worden van de barbecue met al het lekkers dat in het boerderijwinkeltje te vinden is. Of ontdek een van de leuke restaurantjes in de buurt.

Wat kun je beleven op Ameland?
Huur fietsen en ontdek het prachtige Ameland. Douwe vertelt je graag hoe je het snelst vanaf de boerderij bij het strand kunt komen. Heb je genoeg strand gezien? Maak dan een ontspannen boswandeling of ga golfen. Bezoek het Maritiem Centrum of boek een robbentocht. Je bezoek aan Ameland is pas compleet nadat je de vuurtoren hebt bezocht en pannenkoeken hebt gegeten bij het restaurant onder de vuurtoren.

Locatie
  • Nog geen reacties.
  • Voeg een beoordeling toe