Beschrijving

Bij boer Willem-Mathijs, boerin Anne en hun twee kinderen Evi en Nina kun je de fascinerende wereld van de alpaca's ontdekken. Hoewel Anne's ouders hier vroeger een melkveebedrijf hadden, besloten Anne en Willem-Mathijs in 2013 om over te stappen naar alpaca's. Dat is wel even iets anders dan koeien! Willem-Mathijs vroeg Anne zelfs ten huwelijk tijdens een alpacashow, en ze zei ja!

De kudde alpaca's is in de loop der jaren gegroeid tot meer dan 70 dieren, en er worden jaarlijks ongeveer 20 veulens geboren. De kans is groot dat je hier getuige bent van een geboorte, aangezien de alpaca's van mei tot augustus bevallen. Hoe bijzonder is dat?!

De alpaca's worden hier als filmsterren behandeld en vertroeteld. Zo stelen ze de show tijdens de alpaca-wandelingen of meet & greets! Wist je dat alpaca's worden gehouden vanwege hun superzachte wol? In mei worden ze allemaal geschoren en laten boer Willem-Mathijs en boerin Anne van een deel van de wol heerlijk warme dekbedden maken. De rest van de wol wordt tot garen verwerkt en verkocht aan handspinners.

Ondanks hun wollige vacht en schattige uiterlijk zijn alpaca's niet per se knuffeldieren. Ze zijn echter wel erg nieuwsgierig en eten graag uit je hand. Als ze eenmaal aan het smullen zijn, kun je voorzichtig hun zachte, pluizige vacht aaien of een selfie maken met jouw favoriet. En dankzij hun lengte hebben kinderen een streepje voor bij alpaca's.

Natuurlijk is er op deze boerderij nog veel meer te zien en te doen dan alleen de alpaca's. Zo kun je rondrijden op skelters, knuffelen met de konijnen, zandtaartjes bakken in de modderkeuken of acrobatische kunstjes doen op de trampoline. Samen met de populaire alpaca's is dit de perfecte mix voor een geweldige vakantie. Dus pak je koffers en op naar FarmCamps Vorstenbosch!

Locatie
  • Nog geen reacties.
  • Voeg een beoordeling toe