Biologische boerderij

Filteren

{{locationDetails}}

{{displayValue}}

{{locationDetails}}

Terug naar filters

Blader door subcategorieën

Biologische boerderij

Een biologische boerderij is een boerderij die landbouwmethoden gebruikt die gericht zijn op het behoud en de verbetering van de gezondheid van de bodem, de planten en dieren, en het milieu als geheel. Biologische boerderijen vermijden het gebruik van synthetische pesticiden, kunstmest en genetisch gemodificeerde organismen (GMO’s), en geven de voorkeur aan duurzame en natuurlijke methoden.

Op een biologische boerderij worden bijvoorbeeld biologische gewassen geteeld zonder chemische bestrijdingsmiddelen en met behulp van duurzame landbouwpraktijken. Dieren worden meestal gevoed met biologisch voedsel en hebben toegang tot de buitenlucht en weiden om te grazen, en ze worden behandeld zonder antibiotica of groeihormonen.

Het doel van biologische landbouw is om de kwaliteit van de bodem, de biodiversiteit en de gezondheid van planten en dieren te verbeteren, en om de impact op het milieu te verminderen. Biologische landbouwpraktijken helpen ook om de gezondheid van consumenten te verbeteren door het vermijden van giftige stoffen die vaak worden gebruikt in de conventionele landbouw.

Veel biologische boerderijen produceren verschillende soorten biologische producten zoals groenten, fruit, granen, zuivelproducten, vlees, eieren en honing. Veel van deze boerderijen hebben biologische boerderijwinkels waar consumenten hun producten direct kunnen kopen.

Het kopen van biologische producten bij een biologische boerderij is niet alleen goed voor de gezondheid, maar ook voor de lokale economie en het milieu. Door het ondersteunen van biologische boerderijen kunnen we bijdragen aan duurzamere landbouwpraktijken en een gezonder ecosysteem voor toekomstige generaties.

De boeren kiezen ervoor om de natuur zoveel mogelijk zijn werk te laten gaan, door zo min mogelijk in te grijpen. Maar je kunt je boerderij niet zomaar biologisch noemen. Hiervoor moet je jezelf aanmelden bij SKAL

Biologisch voedsel kopen

Op Opnaardeboer vind je alle biologische boerderijen in Nederland. Dus ook de biologische boerderij bij jou in de buurt! Maar ben jij nou opzoek naar biologisch eten? Bekijk dan onze biologische boerderijwinkel pagina. Hierop vind je alle biologische boerderijwinkels, dus ook die bij jou in de buurt! Ook kun je het gewoon online bestellen!