Asperges

Filteren

{{locationDetails}}

{{displayValue}}

{{locationDetails}}

Terug naar filters

Blader door subcategorieën

Asperges van de boer

Asperges van de boer zijn verse asperges die direct van de boerderij worden verkocht. In het aspergeseizoen, dat loopt van ongeveer eind maart tot eind juni, kun je in veel boerderijwinkels vinden.

Asperges van de boer zijn meestal verser dan asperges die in de supermarkt worden verkocht, omdat ze rechtstreeks van het veld komen en niet door tussenhandelaren gaan. Dit betekent dat ze vaak knapperiger en smaakvoller zijn.

Het kopen van asperges van de boer is niet alleen een geweldige manier om te genieten van verse, seizoensgebonden groenten, maar het ondersteunt ook lokale boeren en stimuleert duurzame landbouwpraktijken. Bovendien kun je vaak praten met de boer en meer te weten komen over hoe de asperges worden geteeld en geoogst.

Asperges van de boer zijn veelzijdig en kunnen op verschillende manieren worden bereid. Je kunt ze bijvoorbeeld grillen, stomen, bakken, roosteren of koken. Asperges zijn een gezonde groente die rijk is aan voedingsstoffen zoals vitamine K, foliumzuur en vezels. Ze kunnen een geweldige aanvulling zijn op een gezond dieet.